Onderhoud juwelen

Onderhoud van je juweel

Bij het aankopen van een juweel kan na een tijdje je juweel zijn glans verliezen, dof van kleur worden en oxideren. Daarom is het belangrijk je juweel goed te onderhouden.

Hier zijn enkele tips:

  • Vermijd contact van jouw juwelen met parfum, schoonmaakmiddelen en cosmetica. Hierdoor kan je juweel zijn glans verliezen.
  • Doe je juwelen uit wanneer je je handen wast of in contact komt met bijtende producten, dit kan je juweel permanent beschadigen.
  • Poets jouw juwelen met een zachte doek.

Je juweel opfrissen

Juwelen kunnen na een tijdje hun glans verliezen. Daarom is het nodig om je juweel geregeld een onderhoudsbeurt te geven.

Zilveren juwelen kunnen schoongemaakt worden met een goede sieradenreiniger, zoals bv. Sieradenreiniger van Hagerty. Dit product kan je terug vinden in de webshop.

Zelf kan je jouw juwelen ook af en toe onderdompelen in een badje met zeep. (bv. Afwaszeep)  Reinig hierin je juweel met een zachte borstel en spoel nadien af met lauw water en droog af met een zachte doek.

Je juweel opbergen

Wanneer je je juweel niet draagt kan je deze beter opbergen in een juwelendoos of in het originele doosje dat je kreeg bij de aankoop van het juweel.

 Zorg ervoor dat je je juweel bewaart in een droge ruimte, dus niet in de badkamer. Hierdoor bewaar je langer de glans van je juweel.